Truita de Patata en suquet
Ingredients
- Patates
- Oli d’oliva
- Ous
- Llonganissa d’adob
- All
- Julivert
Preparació
Es talla la patata a rodanxes molt fines. Es tiren los ous en un recipient i es baten. Es barreja la patata crua amb los ous batuts. Es tira oli a la paella i quan està calent, s’hi aboca la barreja dels ous i la patata. La paella ha de ser gran, perquè la truita no ha de ser gruixuda. Al cap de pocs minuts, cal tapar-la i la deixem uns cinc minuts, coent a foc lent. En complir-se el temps, li donem la volta i la tornem a coure durant uns cinc minuts més. Li donem la volta diverses vegades, cada cinc minuts aproximadament, fins que punxem amb la forquilla i comprovem que s’ha cuit per dins.
Posem en una cassola la picada d’all i julivert, li tirem oli i el posem a escalfar. Afegim la llonganissa d’adob i li tirem gairebé un litre d’aigua, aproximadament. Esperem a l’ebullició.
Partim la truita en unes quatre racions i la tirem sobre la cassola amb la picada i la llonganissa i ho deixem una mica, deixant que quedi una mica de suc.