Abadejo de Quaresma
Ingredients
- Abadejo dessalat
- Carxofes
- Ous
- Per a la salsa: ametles, alls, pa torrat, julivert.
- Oli
- Una mica de sal
- Farina
Preparació
S’arrebossa l’abadejo en farina. Es fregix a foc viu. Mentrestant, es bullen les carxofes amb una mica de julivert i llimona, perquè no es posen fosques, i també coem los ous durs. Una volta estan bullides les carxofes, les fregim arrebossades en farina.
Es col·loca l’abadejo i les carxofes en una cassola gran, deixant una capa de carxofes de llit, l’abadejo i una altra capa de carxofes sobre l’abadejo. Es prepara una picada d’all, ametla, julivert i pa sec al morter i es tira pel damunt de la cassola. S’hi afegix aigua, que gairebé cobrisca l’abadejo (es pot aprofitar l’última aigua del dessalat de l’abadejo). S’afegix l’ou dur i una branqueta de julivert, per decorar. Es deixa bullir uns deu minuts. Es deixa reposar uns minuts i ja està llest per servir.