Select Page

Trufes

La trufa o tòfona, també anomenada ”or negre”, és un fong subterrani en forma de patata, que creix a uns 30 cm de profunditat, de manera que per a trobar-la és imprescindible l’ajuda d’un gos, porc o senglar.

Creixen en terrenys entre els 700 i 1400 metres d’alçària, en sòls calcaris i amb una pluviometria de 500 a 900 mm i associades a boscos de carrasca, alzines o roures, requisits que es donen a la part meridional de la comarca del Matarranya.

Dels diversos tipus de trufes que existixen, a la comarca es comercialitza la trufa negra (Tuber melanosporum) i la blanca o d’estiu (Tuber aestivum). La recol·lecció de la trufa negra es fa entre els mesos de novembre i març, mentre que la d’estiu madura de maig a agost. La seua carn és perfumada i té gran valor culinari. Es comercialitza tant sencera, crua, com laminada, o fins i tot en forma de paté o melmelada, i la seua aroma també es pot degustar a través de l’oli trufat, aportant un toc exclusiu i perfumant los plats.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario.

Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies
y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies


ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This