Estofat de corder “ternasco” d’Aragó
Ingredients
- 1 espatlla de “ternasco” d’Aragó
- Sal, pebre, pebre roig dolç
- 5 grans d’all
- 2 fulles de llorer
- 1 got de vi ranci
- 2 cebes
- Patates
- Oli d’oliva
Preparació
Es fica l’oli a la cassola. S’hi afegix la ceba i es sofregix uns minuts. A continuació s’hi tira la espatlla, trossejada en peces mitjanes i ja salada. S’hi deixa uns minuts, amb lo foc fort. Després d’uns minuts, es posa una mica de pebre, una mica de pebre roig dolç (unes dos culleradetes de cafè), i després d’uns minuts, s’hi afegixen los grans d’all (sense pelar) i les dos fulles de llorer. Es deixa ofegar durant uns deu minuts. S’afegix lo got de vi ranci i, si es vol, unes gotetes de vinagre. Es baixa el foc al mínim, es tapa i es deixa coure durant tres quarts d’hora. Passat este temps, s’afegix la patata i es deixa coure un quart d’hora més.