Redots a la paella
Ingredients
- ous
- llet
- oli
- sucre
- lleute (llevat o rent)
- Raspadura de llimona
- farina
- Aiguardent o anís
Preparació
S’escalfa l’oli a foc viu. Mentre s’escalfa, preparem la massa dels redots: barregem 3 ous amb clara, 1 got de llet, 1 got d’oli, 3 cullerades soperes de sucre i part de la ratlladura d’una llimona. Lo batem bé, i afegim sis cullerades soperes de farina. Cal seguir batent fins a obtindre una textura intermèdia, ni líquida ni massa densa. A mesura que batem, podem anar rectificant la farina, fins aconseguir-ne la textura.
Quan ja està la massa, es baixa la temperatura de l’oli fins que estiga suau i a partir d’aquí, li donem a la massa la forma de rosquilla i la coem. Només ha de quedar daurada per fora, però ha d’estar ben feta per dins. Esperem fins que es refrede el redot, i un cop fred, lo pintem amb aiguardent o anís i l’arrebossem amb sucre.