Select Page

Ametles

L’ametler, juntament amb la vinya i l’olivera, són los cultius bàsics en l’economia agrària de la comarca del Matarranya. La seua presència és més gran a la part nord de la comarca, destacant la Vall del Tormo, Valljunquera, Calaceit i Vall-de-roures, tintant lo paisatge de color i aroma al moment de floració.

Les varietats cultivades són la marcona, considerada la varietat de millor qualitat a nivell mundial; la llargueta, varietat espanyola de forma allargada, i la guara, ferragnes i ferranduel, de floració més tardana. A partir de les ametles s’elaboren nombrosos dolços típics de la comarca com los secalls, amelats o rosquilles.

Descarregar llistat de productors d’ametlles

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario.

Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies
y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies


ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This