Select Page

Pastes típiques

La gastronomia de la comarca es basa en los productes que es cullen de la terra, ja que la matèria primera de qualitat està assegurada, i això s’aprecia als dolços típics de la zona.

Hi ha una gran varietat segons la temporada, tot i que la fruita seca, i en especial les ametles, en són la matèria primera de la majoria, com los ametlats, lo pastís d’ametla, carquinyols o secalls, panellets, i lo “guirlatxe” o el torró, típic en dates nadalenques.

Molt característiques d’esta terra són les casquetes, farcides de confitura de carabassa.

D’altra banda cal destacar els crespells o mel sobre fulles de borraina, i el coc amb mel, fet amb oli d’oliva, ous, ametla, farina i mel, típic per celebrar la fi de la collita de l’oliva. I per Setmana Santa és tradicional elaborar el “pan durmiendo” per fer les rosques o mones de Pasqua.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario.

Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies
y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies


ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This